ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

LEVENTISUROLOGY

LEVENTISUROLOGY
"Το μυστικό της υγείας για το νου και το σώμα δεν έγκειται στο να πενθούμε για το παρελθόν, να ανησυχούμε για το μέλλον η να αναμένουμε προβλήματα, αλλά να ζούμε το παρόν με σοφία και ζέση" ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Λίγα Λόγια

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χειρουργός Ουρολόγος Χρήστος Λεβέντης

Ο ιατρός παρέχει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στο Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, με σεβασμό και αφοσίωση στον άνθρωπο, θέτοντας καθημερινά την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Ο Ουρολόγος δίνει προτεραιότητα στην παροχή υπηρεσιών που προσεγγίζουν επιστημονικά κάθε πάθηση. Παράλληλα, συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην τοπική κοινωνία γενικότερα του βορείου Έβρου. Ο σύγχρονος εξοπλισμός του ιατρείου καλύπτει ολοκληρωμένα κάθε διαγνωστικό πρόβλημα της Σύγχρονης Ουρολογίας, ενσωματώνοντας όλα τα επιμέρους αντικείμενα, όπως: η Ουρογεννητική Ογκολογία, οι Παθήσεις του προστάτη, η Ακράτεια των ούρων, η Γυναικολογική Ουρολογία, η Παιδοουρολογία, η Στυτική Δυσλειτουργία, η Ανδρική Υπογονιμότητα, η Λιθίαση Ουροποιητικού κ.ά.

Ο ιατρός είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), του Τμήματος Ανδρολογίας - Υπογονιμότητας (ΑΝ.ΥΠΟ.), της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας(Ε.Α.Ε.), της Endourological Society, του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο), καθώς και του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας. Παράλληλα, συμμετέχει στο Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Ι.Μ.Ο.Π).

Στο χώρο του ιατρείου καλύπτονται όλα τα διαγνωστικά προβλήματα της Σύγχρονης Ουρολογίας.

Ο ιατρός διαθέτει εμπειρία ετών, αντιμετωπίζοντας υπεύθυνα, με αφοσίωση και σεβασμό, κάθε περιστατικό.

Παθήσεις:

· Νεφρών

· Ουροδόχου κύστης

· Προστάτη

· Ακράτειας ούρων

· Λιθίασης ουροποιητικού

Στο ιατρείο μπορούν να πραγματοποιηθούν και μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία, όπως για παράδειγμα:

· Περιτομή, σε περίπτωση φίμωσης (με τοπική αναισθησία).

· Ανώδυνη Βιοψία Προστάτη (κατευθυνόμενη από υπέρηχο με ειδική λεπτή βελόνη).

· Αφαίρεση Ογκιδίων Δέρματος (οσχέου, πέους - κονδυλώματα κ.ά.).

· Εύκαμπτη Ουρηθροκυστεοσκόπηση (ενδοσκόπηση με κάμερα, για παθήσεις της ουρήθρας, του προστάτη και της ουροδόχου κύστης).

· Αφαίρεση - Αλλαγή pig-tail.

· Ουροροομετρία (καταγραφή διαταραχής της ούρησης).

· Θεραπεία Γυναικείας Ακράτειας Ούρων (φαρμακευτική και χειρουργική).

· Ανδρολογικές Παθήσεις - Θέματα Υπογονιμότητας

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


Στην Ευρώπη ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή πάθηση με συχνότητα εμφάνισης  214 περιπτώσεις ανά 1000 άτομα, υπερτερούν αριθμητικά των πνευμόνων και του παχέος εντέρου. Ο Καρκίνος του Προστάτη πλήττει τους ηλικιωμένους άνδρες στις ανεπτυγμένες χώρες πιο συχνά και επομένως είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία. Έτσι, περίπου το 15% των ανδρών έχουν καρκίνο του προστάτη στις αναπτυγμένες χώρες σε σύγκριση με το 4% των ανδρών  στις αναπτυσσόμενες χώρες .

Παράγοντες κινδύνου: Οι παράγοντες που καθορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη δεν είναι γνωστές, αν και έχουν  καθιερωθεί τρεις παράγοντες κινδύνου που είναι:
1.     αυξανόμενη ηλικία 
2.     εθνικότητα
3.     κληρονομικότητα
Αν κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού έχει την ασθένεια, ο κίνδυνος είναι τουλάχιστον διπλάσιος. Αν περισσότεροι από πρώτου βαθμού συγγενείς έχουν την ασθένεια, ο κίνδυνος αυξάνεται 5 έως 11 φορές. Περίπου το 9% των ατόμων με καρκίνο του προστάτη έχουν πραγματική κληρονομική νόσο, οριζόμενη ως τρεις ή τουλάχιστον δύο συγγενείς που έχουν αναπτύξει πρώιμη εκδήλωση της νόσου (δηλαδή, <55 ετών).

1.     Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσει η ανίχνευση την νόσου;
2.     Ποιο είναι το χρονικό διάστημα για τον έλεγχο του PSA και την δακτυλική εξέταση του προστάτη(DRE);

Η απόφαση να υποβληθεί κάποιος σε πρόωρη εξέταση PSA πρέπει να είναι μια κοινή απόφαση μεταξύ του ασθενούς και του γιατρού του με βάση τις πληροφορίες εξισορρόπησης των μειονεκτημάτων και των πλεονεκτημάτων αυτής. Μια γραμμή βάσης ελέγχου PSA έχει προταθεί ως η ηλικία των 40 ετών  και άνω ετησίως . Ένα διάστημα εξέτασης των 8 ετών μπορεί να είναι αρκετό σε άνδρες με αρχικά και σταθερά επίπεδα PSA ≤ 1 ng / ml  . Περαιτέρω εξέταση PSA δεν είναι απαραίτητη σε άνδρες άνω των 75 ετών ετησίως για μια γραμμή βάσης PSA ≤ 3 ng / ml, για το λόγω ότι είναι πολύ μικρός ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο του προστάτη.
Ο έλεγχος του PSA και του ελεύθερου PSA (fPSA) είναι η πλέον «τυποποιημένη» δοκιμασία από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο του προστάτη.

Διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου του προστάτη
Τα κύρια διαγνωστικά εργαλεία για τη διάγνωση προστάτη περιλαμβάνουν την δακτυλική εξέταση του προστάτη(DRE), την συγκέντρωση στον ορό του PSA, το Διορθικό υπερηχογράφημα, και (trus)-καθοδηγούμενη βιοψία. Σε περίπου 18% όλων των ασθενών με καρκίνο του προστάτη ανιχνεύεται από ύποπτη δακτυλική εξέταση
(DRE) μόνο, ανεξάρτητα από το επίπεδο PSA. Μια ύποπτη δακτυλική εξέταση προστάτη(DRE) σε ασθενείς με επίπεδα PSA έως 2 ng / ml, έχει θετική προγνωστική αξία του 5-30%.

Ένα ανώμαλο εύρημα μιας δακτυλικής εξέτασης προστάτη (DRE), ή αυξημένα επίπεδα του PSA στον ορό θα μπορούσε να δείξει καρκίνο του προστάτη.

ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ PSA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ.

Κίνδυνος καρκίνου του προστάτη σε σχέση με τα επίπεδα τιμών του ειδικού προστατικού αντιγόνου

Επίπεδο PSA, ng / ml          Κίνδυνος PCa%
0 - 0.5

6.6%
0.6 - 1
10.1%
 1.1 - 2
17,00%
2.1 - 3 
13,90%
3.1 - 4

26,90%
  
   





 PCa= καρκίνος του προστάτη.                              
 PSA = ειδικό προστατικό αντιγόνο