ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

LEVENTISUROLOGY

LEVENTISUROLOGY
"Το μυστικό της υγείας για το νου και το σώμα δεν έγκειται στο να πενθούμε για το παρελθόν, να ανησυχούμε για το μέλλον η να αναμένουμε προβλήματα, αλλά να ζούμε το παρόν με σοφία και ζέση" ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Λίγα Λόγια

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χειρουργός Ουρολόγος Χρήστος Λεβέντης

Ο ιατρός παρέχει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στο Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, με σεβασμό και αφοσίωση στον άνθρωπο, θέτοντας καθημερινά την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Ο Ουρολόγος δίνει προτεραιότητα στην παροχή υπηρεσιών που προσεγγίζουν επιστημονικά κάθε πάθηση. Παράλληλα, συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην τοπική κοινωνία γενικότερα του βορείου Έβρου. Ο σύγχρονος εξοπλισμός του ιατρείου καλύπτει ολοκληρωμένα κάθε διαγνωστικό πρόβλημα της Σύγχρονης Ουρολογίας, ενσωματώνοντας όλα τα επιμέρους αντικείμενα, όπως: η Ουρογεννητική Ογκολογία, οι Παθήσεις του προστάτη, η Ακράτεια των ούρων, η Γυναικολογική Ουρολογία, η Παιδοουρολογία, η Στυτική Δυσλειτουργία, η Ανδρική Υπογονιμότητα, η Λιθίαση Ουροποιητικού κ.ά.

Ο ιατρός είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), του Τμήματος Ανδρολογίας - Υπογονιμότητας (ΑΝ.ΥΠΟ.), της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας(Ε.Α.Ε.), της Endourological Society, του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο), καθώς και του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας. Παράλληλα, συμμετέχει στο Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Ι.Μ.Ο.Π).

Στο χώρο του ιατρείου καλύπτονται όλα τα διαγνωστικά προβλήματα της Σύγχρονης Ουρολογίας.

Ο ιατρός διαθέτει εμπειρία ετών, αντιμετωπίζοντας υπεύθυνα, με αφοσίωση και σεβασμό, κάθε περιστατικό.

Παθήσεις:

· Νεφρών

· Ουροδόχου κύστης

· Προστάτη

· Ακράτειας ούρων

· Λιθίασης ουροποιητικού

Στο ιατρείο μπορούν να πραγματοποιηθούν και μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία, όπως για παράδειγμα:

· Περιτομή, σε περίπτωση φίμωσης (με τοπική αναισθησία).

· Ανώδυνη Βιοψία Προστάτη (κατευθυνόμενη από υπέρηχο με ειδική λεπτή βελόνη).

· Αφαίρεση Ογκιδίων Δέρματος (οσχέου, πέους - κονδυλώματα κ.ά.).

· Εύκαμπτη Ουρηθροκυστεοσκόπηση (ενδοσκόπηση με κάμερα, για παθήσεις της ουρήθρας, του προστάτη και της ουροδόχου κύστης).

· Αφαίρεση - Αλλαγή pig-tail.

· Ουροροομετρία (καταγραφή διαταραχής της ούρησης).

· Θεραπεία Γυναικείας Ακράτειας Ούρων (φαρμακευτική και χειρουργική).

· Ανδρολογικές Παθήσεις - Θέματα Υπογονιμότητας

ΒΡΑΧΥΣ ΧΑΛΙΝΟΣ

 ΒΡΑΧΥΣ ΧΑΛΙΝΟΣ
Κάτω από τη βάλανο του πέους υπάρχει ένα μικρό τμήμα δέρματος που ενώνει τη βάλανο με την ακροποσθία. 
Αυτό είναι γνωστό ως χαλινός(πετσάκι). 
Αν ο χαλινός είναι σε ικανό μήκος επιτρέπει στο πέος να έρθει σε στύση, και να αφήσει την ακροποσθία να γλιστρήσει προς τα πίσω για να αποκαλυφθεί η βάλανος 
Όταν ο χαλινός είναι βραχύς(κοντό πετσάκι) κατά την στύση μπορεί να προκαλέσει πόνο στο σημείο που εκφύεται από το κάτω μέρος της βαλάνου. 
Ο πόνος συμβαίνει γιατί περιορίζει πολλές φορές την κίνηση της ακροποσθίας να τραβηχτεί προς τα πίσω έλκοντας την βάλανο προς τα κάτω (σαν να υποκλίνεται η βάλανος).
Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συχνά μπορεί να σχιστεί και να προκληθεί αιμορραγία λόγω κινήσεων του πέους που δεν μπορεί να αποφευχθούν, μπρος-πίσω.
Τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων είτε εμποδίζουν τη διείσδυση του πέους ή είναι η αιτία του πόνου με αποτέλεσμα να σχιστεί ο χαλινός όταν γίνεται η προσπάθεια διείσδυσης.
Κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, η ανέγερση της ακροποσθίας γίνεται χειροκίνητα και ως εκ τούτου, επώδυνες κινήσεις μπορεί να αποφευχθούν. 
Ο χαλινός μπορεί να έχει οποιοδήποτε πάχος, ανεξάρτητα από το μήκος.
Μερικά άτομα γεννιούνται χωρίς χαλινό. 
Ο χαλινός μπορεί να είναι τόσο κοντός που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα χαλινός.
Όταν ο χαλινός είναι λιγότερο βραχύς μέρος της ακροποσθίας μπορεί να ανασυρθεί πίσω από την βάλανο και η διείσδυση μπορεί να πραγματοποιηθεί. 
Ωστόσο, αυτό είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μερικό πόνο ή την αναστολή της εκσπερμάτωσης.
Έχει αναφερθεί ότι με αυτές τις λιγότερο μοίρες κάμψης 20μοίρες - 45μοίρες(βλέπε εικόνα), η ρήξη μπορεί τελικά να συμβεί μετά από αρκετά χρόνια ενεργής σεξουαλικής ζωής.
Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία της φίμωσης είναι ο βραχύς χαλινός, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται περιτομή. 
Τι συμβαίνει όταν ο χαλινός σχιστεί;
Συνήθως η ρήξη του χαλινού συνοδεύεται με πόνο και αιμορραγία.
Αυτά είναι τα πιο κοινά συμπτώματα. 
Για τους νέους άνδρες που βιώνουν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, όταν η στύση τεντώσει οριακά τον χαλινό τότε μπορεί να σχιστεί. 
Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα, μέχρι αυτή τη στιγμή. 
Ωστόσο, η ρήξη μπορεί να συμβεί αργότερα, όχι πάντα στην πρώτη σεξουαλική επαφή.
Να πούμε ότι, όχι μόνο ο άνδρας, αλλά και οι δύο σύντροφοι είναι πολύ ανήσυχοι την στιγμή που θα συμβεί η ρήξη. 
Όταν ο χαλινός σχιστεί, αυτό δείχνει ότι η ακροποσθία έχει ανασυρθεί πλήρως πίσω από την βάλανο. 
Η επούλωση του χαλινού μετά από ρήξη μπορεί να οδηγήσει σε ουλές που τον κάνει ακόμα πιο ευάλωτο σε ενδεχόμενη άλλη περίπτωση δυνατής έλξης αυτού. 
Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει μια επόμενη ρήξη και η διαδικασία συνεχίζεται.
Μια τοπική φλεγμονή η ένα έλκος που μπορεί να προκύψει στην περιοχή ο χαλινός μπορεί να σχιστεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.


 Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι βραχύ χαλινού.
-Ο χαλινός μπορεί να είναι παχύς και ανθεκτικός.
-Ο χαλινός μπορεί να είναι λεπτός και ευάλωτος. 

Με τη γήρανση το δέρμα σφίγγει. 
Ένας άνθρωπος που έχει έναν βραχύ χαλινό που δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ, μπορεί κάποια στιγμή να διαπιστωθούν ενοχλήσεις (όπως πόνος η μικρορήξη) η να συμβεί ακόμα και ρήξη και ως εκ τούτου να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για την διακοπή της ενοχλητικής αιμορραγίας.
Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;
Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τη θεραπεία με τον ασθενή.
Εάν ο βραχύς χαλινός έχει βρεθεί πριν από την εφηβεία, το μόνο που χρειάζεται μπορεί να είναι μια απλή τομή. 
Σήμερα με τις νέες τεχνικές μπορούμε να αποφύγουμε τα ράμματα που πιθανόν να δημιουργήσουν ουλή στην περιοχή(ίνωση- σκληρία) αλλά και ορισμένες φορές στενώματα έξω στομίου της ουρήθρας και σκαφοειδούς βόθρου.
Αν η πλαστική χαλινού πραγματοποιείται σε μια νεαρή ηλικία, όταν ο χαλινός είναι λεπτός, συνήθως τα υπόλοιπα μικροσκοπικά πτερύγια του δέρματος της ακροποσθίας και της βαλάνου μετά την εκτομή θα υποχωρήσουν.
Οι περισσότεροι άνδρες που υποβλήθηκαν σε χειρουργική θεραπεία για το πρόβλημα αυτό δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πόσο ευαίσθητη καθώς και ερωτική είναι η περιοχή γύρω από τον χαλινό. 
Κάθε διέγερση στην περιοχή στο παρελθόν ήταν εξαιρετικά επώδυνη.
Είναι καλό να σημειωθεί ότι κάθε φορά που βιώνεται πόνος στο παρελθόν μετατρέπεται σε ευχαρίστηση μετά την επέμβαση. 
Η μέση ηλικία για χειρουργική θεραπεία είναι 17-27 ετών
Είναι μία μικροεπέμβαση και γίνεται συνήθως ως εξωτερικός ασθενής.
Η επούλωση λαμβάνει χώρα σε περίπου δύο εβδομάδες και η περιοχή θεωρείται ότι είναι πλήρως λειτουργική σε περίπου 4-5 εβδομάδες.
Η επέμβαση πραγματοποιείται από Ουρολόγο.

Γενικά σχόλια
• Μερικοί άνδρες μπορούν να περνούν όλη τη ζωή τους χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν αυτό το πρόβλημα. Πολλοί άνδρες δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει θεραπεία.
• Υπάρχει μια τάση από τους έφηβους να αμελούν να πλύνουν την περιοχή λόγω της γενικής εντύπωσης ότι η ακροποσθία πρέπει να παραμένει προς τα εμπρός.
• Η χρήση προφυλακτικού είναι προβληματική κατά την τοποθέτηση, λόγω του ενοχλητικού τραβήγματος που παρουσιάζει ο χαλινός.
• Κάθε πόνος που βιώνεται πριν θα στραφεί σε χαρά μετά.


ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια αδυναμία στο να επιτευχθεί και να διατηρηθεί μία επαρκής ανέγερση ώστε να επιτρέπει μια ικανοποιητική σεξουαλική απόδοση.